Elkészítése:
A nyers céklát hámozás nélkül mossuk le alaposan folyóvízben, majd tegyük fel főni bő, gyengén sós vízben.
Hogy kellőképpen puha-e, azt egy késsel ellenőrizzük. Ha könnyen bele tudunk vágni, akkor levehetjük a főzőlapról.
Hámozzuk meg a céklákat, vágjuk félcentis karikákra, majd a sütemény formával szaggassunk kis szíveket.
Készítsük el a salátalevet a citrom, víz, bors, méz, olaj összekeverésével. Öntsük a céklaszívekre. 1-2 óra után öntsük le a salátalevet róla.
Vágjuk csíkokra a jégsalátát.
Ízlésesen helyezzük el egy salátás tálra a zöld salátát, a céklát, az apró kockákra vágott fetát és a dió szemeket.
A szezám öntet elkészítése:
Öntsük a turmixgépbe a szezámmagot, a vizet, a sót, a citromlevet és az olajat, no meg a fokhagymát, vagy hagymát (ha úgy döntünk, hogy az íz számít, nem az illat).
Terítésnél a kiszedett salátára öntsünk bőségesen az öntetből, majd fekete szezámmaggal szórjuk meg a tetejét. Ez nem csak látványossá, hanem pikánssá is teszi az ízét.
Jó étvágyat hozzá!
www.kreativcafe.hu